Home Uitspraak van MInister
Uitspraak van MInister PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag 27 maart 2013 08:09

Minister: omstreden geitenstal niet in strijd algemeen belang

 

ZEELAND - De Kroon heeft het verzoek van GS van Brabant om de bouwvergunning die Landerd heeft verleend voor een geitenstal in de Graspeel te vernietigen, afgewezen.

Het college van Gedeputeerde Staten is teleurgesteld over die beslissing en verbaasd over de motivatie van de minister van Milieu, Schultz van Haegen. Ondanks de provinciale bouwstop voor geitenstallen, vindt zij het 'verdedigbaar' dat de gemeente Landerd geen rekening heeft gehouden met de actuele situatie destijds rond de Q-koorts. Over de verlening van de vergunning heeft commissaris van de koningin Wim van de Donk zich destijds zeer kritisch uitgelaten. Er volgde ook een raadsenquĂȘte, het rapport van de commissie over de vergunningverlening is zeer kritisch over de gang van zaken in het gemeentehuis van Landerd.

De gemeenteraad heeft het maandagavond besproken. Ondanks de harde kritiek op het huidige en het oude college, werd er niemand politiek geslachtofferd. De gemeenteraad nam genoegen met de belofte dat alles voortaan beter gaat.