Home Actiegroep groen graspeel stomverbaasd
Actiegroep groen graspeel stomverbaasd PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag 27 maart 2013 08:32

Actiegroep Groen Graspeel stomverbaasd over bouw omstreden geitenstal Zeeland

ZEELAND - Piet Catsburg van Actiegroep Groen Graspeel is stomverbaasd over de beslissing van minister Schultz van Haegen over de grote geitenstal in Zeeland. Zij bepaalde maandag dat de bouwvergunning voor de omstreden stal niet vernietigd wordt en dat de stal dus afgebouwd mag worden.

 

"Let maar op. We doen een plas en alles blijft zoals het was. En wij zitten straks met die stal opgescheept", zegt Catsburg tijdens een schorsing van een raadsvergadering over de geitenstal. 

Q-koorts
In 2007 al werd de vergunning voor een grote geitenstal verleend. De provincie was daar niet blij mee. Met name omdat het gebied waar de stal moest komen, flink getroffen was door Q-koorts. De provincie wil geen grote nieuwe geitenstallen en vroeg het rijk de bouwvergunning te vernietigen.

Ook de gemeente Landerd baalt achteraf flink van de verleende vergunning. Vorige week bleek uit een raadsenquête dat er flinke communicatiefouten zijn gemaakt tussen college en ambtenaren en dat de vergunning is afgegeven terwijl dat niet in lijn was met wat het college eigenlijk wil: geen grote stal in de gemeente.

Uitslag raadsenquête
Maandagavond werd de uitslag van die raadsenquête door de raad besproken. Veel aandacht was er voor gemaakte fouten. Het college trok het boetekleed aan en beloofde beterschap voor de toekomst. Dat in Den Haag enkele uren eerder werd besloten dat de stal er hoe dan ook komt, kwam niet aan de orde.

"Dat verbaast me enorm", zegt Piet Catsburg. Hij woont 500 meter van de plek waar de stal straks komt. "Wij kunnen niks meer doen om de komst van de stal tegen te houden. De provincie ook niet. Alleen de gemeente kan nog proberen de milieuvergunning aan te passen. Maar in dat college heb ik weinig vertrouwen."