Home Bij Odiliapeel dreigt 'strontas van Brabant' te ontstaan
Bij Odiliapeel dreigt 'strontas van Brabant' te ontstaan PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag 19 mei 2015 00:00
ODILIAPEEL - Langs de provinciale weg N264 bij Odiliapeel verrijst de 'strontas van Brabant'. Dat is althans de vrees van de Brabantse Milieufederatie (BMF).


Mogelijk liggen straks drie mestfabrieken op amper een kilometer pal naast de weg. De grote vergistingsinstallatie van Smits is er al gevestigd. Het loonwerk- en akkerbouwbedrijf Peters staat op het punt een vergunning te krijgen voor een fabriek waar jaarlijks 200.000 ton drijfmest verwerkt mag worden. En Albers BV uit Landhorst, eigenaar van het terrein waar Ferm-o-Feed tot 2011 kippenmest verwerkte, onderzoekt de mogelijkheid om er een verwerkingsfabriek voor varkensmest te vestigen.

De BMF maakt zich zorgen over de leefbaarheid in het gebied. Volgens woordvoerder Remmert van Haaften is een van de problemen dat het om grondgebied van verschillende gemeenten - Uden, Landerd en Mill & Sint-Hubert - gaat. "De provincie zou de regie moeten voeren, maar doet dat te weinig", vindt hij. "Ze kijkt of individuele bedrijven aan de regels voldoen, maar houdt onvoldoende rekening met het totaalplaatje."

Lees meer over de 'mestboulevard' bij Odiliapeel in het Brabants Dagblad, editie Uden/Veghel, van woensdag 25 februari.

http://www.bd.nl/regio/regio-oss-en-uden/uden/bij-odiliapeel-dreigt-strontas-van-brabant-te-ontstaan-1.4782478#comments

 

Laatst aangepast op dinsdag 19 mei 2015 17:03